Gezellige tapas workshop in Groningen

Loopt het water je al in de mond wanneer je denkt aan tapas gerechtjes als tortilla, chorizo en calamares? Is jouw favoriete keuken de Mediterrane keuken? En wil je deze liefde graag delen met je vrienden, familieleden of collega’s? Dan raden wij onze Tapas workshop van harte aan! Geniet samen van de Spaanse zon op je bord tijdens het jaarlijkse bedrijfsuitje of het vrijgezellenfeest van een vriend(in). Buen provecho!

Wat is tapas?

Tapas zijn kleine aperitiefhapjes, koud of warm geserveerd. Traditioneel gezien is een tapa een eetlustopwekkend hapje dat in Spaanse cafés wordt genuttigd bij een biertje, een glaasje sherry of een glas wijn. Er bestaan enorm veel verschillende soorten tapas, denk aan olijven, chorizo, patatas bravas en gazpacho. Tapas maakt in Spanje deel uit van het dagelijkse leven en is daarnaast een middel om de sociale contacten met familie en vrienden te onderhouden. De letterlijke betekenis van Tapa is ‘bedekken’. Er wordt gezegd dat tapa – in de vorm van een plakje chorizo – op het glas wordt gelegd om de vliegen uit de wijn te houden.

Samen lekkere, Spaanse tapas hapjes maken

Bereid samen heerlijke, traditionele Tapas gerechtjes uit de zonnige Mediterrane keuken. Tijdens het klaarmaken van de kleine gerechtjes in teamverband, krijg je de gelegenheid om onder het koken met iedereen bij te kletsen. Zeg nou zelf: het maken van tapas is leuker & gezelliger wanneer je met een groep bent. Kies met de Tapas workshop van FreshToday voor een origineel, smaakvol bedrijfs-, vrienden- of familie-uitje.

Tapas workshop bij FreshToday Groningen

Het volgen van de Tapas workshop kan op twee van onze locaties, namelijk op de Westerkade in Groningen, of in onze kookstudio in Roden. Onze locatie op de Westerkade ligt in het centrum van Groningen, midden op de Westerhaven. Deze locatie beschikt over een gezellig patio en een openhaard. Zo kun je zowel in de zomer als in de winter genieten van je heerlijke, zelfgemaakte tapas gerechtjes. Onze kookstudio in Roden ligt op circa 15 minuten afstand en beschikt over voldoende parkeergelegenheid. Mochten jullie gebruik willen maken van het openbaar vervoer, dan ligt het dichtstbijzijnde busstation op 15 minuten loopafstand.

De kookworkshop is geschikt voor 8 tot 30 personen (meer personen in overleg). De kosten zijn €32,50 per persoon, inclusief alle ingrediënten, drie drankjes en afsluiting met koffie en gebak.

Tapas workshop reserveren

Wil je meer informatie over de Tapas workshop, of wil je reserveren? Neem dan contact met ons op door te mailen naar groningen@freshtoday.nl. Je kunt bij FreshToday (locatie Westerkade) terecht vanaf 18:00 uur en op zaterdags vanaf 18:30 uur. Wilt u liever op een eerder tijdstip deelnemen aan de Tapas workshop? Dan kun je met je groep – op ieder gewenst tijdstip – terecht bij onze Kookstudio in Roden.

Volg een van onze andere kookworkshops

Ben je meer een liefhebber van de Italiaanse keuken? We bieden ook een Italiaanse kookworkshop aan die je kunt reserveren ter gelegenheid van een familie- of vrijgezellenfeest. Andere kookworkshops waaraan je als groep kunt deelnemen bij FreshToday zijn bijvoorbeeld onze bbq workshop of High Tea/Wine workshop.