Volg een heerlijke High Tea Workshop bij Fresh Today

De traditionele Engelse high tea (in Groot-Brittanië beter bekend als afternoon tea) wordt genuttigd rond een uur of drie/vier. Deze theeceremonie ontstond rond 1840 doordat de zevende hertogin van Bedford – Anna Maria Russel – rond de klok van vier een hongerig gevoel kreeg. Ze nodigde vriendinnen uit om te genieten van diverse sandwiches, cakes en kopjes thee. Deze liet ze maken door haar personeel. Uiteindelijk werd de afternoon tea een populaire ceremonie onder de elite. Tot op de dag van vandaag is de high tea niet weg te denken uit de Engelse cultuur. Hoe leuk is het om zelf een high tea samen te stellen met je vriend(inn)en, collega’s of familieleden? Volg een heerlijke High Tea (of Wine) workshop bij Fresh Today in Groningen en geniet samen van jullie eigen cup of tea!

Een workshop vol traditionele Engelse high tea recepten

Een typische Engelse high tea combineert zoet met hartig. Traditioneel bestaat deze uit sandwiches, scones met clotted cream & jam en diverse zoetige lekkernijen zoals taartjes en cakes. Tijdens de workshop maken jullie een heel aantal diverse lekkernijen, die jullie vervolgens zullen serveren op etagères. Na de workshop is het tijd om de kleine gerechtjes gezellig samen te nuttigen. Zeker niet onbelangrijk zijn de kopjes thee die naast de hapjes geserveerd worden. Kies uit één van onze heerlijke theesmaken en geniet samen van de zelfgemaakte high tea.

Liever een High Wine?

Zijn jullie niet zo dol op thee en drinken jullie liever een lekker wijntje bij de zelfgemaakte gerechtjes? Kies dan voor de High Wine Workshop van Fresh Today. Bij de hartige en zoete hapjes worden passende wijnen geserveerd. Proost samen op het nieuwe jaar, een verjaardag, promotie of tijdens een vrijgezellenfeest. Het volgen van deze workshop is enorm gezellig, goed voor de teambuilding en natuurlijk erg smakelijk!

High Tea/Wine Workshop volgen bij onze kookstudio in Roden

De workshop zal plaatsvinden in onze kookstudio in Roden. Hier hebben jullie alle ruimte hebben om met z’n allen de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan! De locatie van Fresh Today bevindt zich op zo’n circa 15 minuten afstand vanaf Groningen. Onze kookstudio beschikt over een gratis parkeergelegenheid, dus er is ruimte genoeg om met een de auto naar ons toe te komen. Mochten jullie met het openbaar vervoer willen gaan; de dichtstbijzijnde bushalte ligt op 15 minuten loopafstand.

Reserveer een High Tea/Wine Workshop bij Fresh Today

De prijs voor het volgen van een High Tea Workshop is €44,95 p.p., de High Wine Workshop kost €49,95 p.p. Deze prijzen zijn inclusief alle ingrediënten, een drankje tijdens de workshop en twee koppen thee (of drie soorten wijn) tijdens het nuttigen van de zelfgemaakte hapjes. De workshops zijn geschikt voor groepen tussen de 10 en 25 personen. Mochten jullie de workshop met minder dan tien personen willen volgen, dan betaal je gezamenlijk als een groep van tien personen. Datum en tijdstip zijn in overleg.

Klik hier om de High Tea/Wine workshop te reserveren of om een offerte of informatie aan te vragen.

Andere kookworkshops bij Fresh Today

Je kunt in onze kookstudio in Roden ook terecht voor diverse andere kookworkshops. Ga bijvoorbeeld voor een Italiaanse of een Tapas Workshop. Bij Fresh Today kun je ook terecht voor een geheel verzorgde High Tea, voor wanneer je wel samen wil genieten van traditionele Engelse lekkernijen, maar je liever zelf niet aan het werk wilt.